oc_2klr_klein1Erik Veldman
Osteopaat D.O. – M.R.O.


Bereikbaarheid

Telefoon: 06-245.00.622
Mail: info@osteoclinic.nl
Site: www.osteoclinic.nl

Maak direct een afspraak in de online AGENDA!


Wat is Osteopathie?

De totale samenhang van alle bewegingen in het lichaam vormt het terrein van de osteopathie.
Door onderzoek met de handen spoort een osteopaat delen op in het lichaam die verminderd beweeglijk zijn geworden. Via een groot aantal rustige manuele technieken (met zijn handen) maakt een osteopaat het lichaam weer los. Hierdoor neemt niet alleen de beweeglijkheid op lokaal niveau toe maar ook de beweeglijkheid van alle delen van het lichaam waarmee het verbonden is (bijvoorbeeld een wervel die in de buurt ligt). Soms heeft een langdurige emotionele toestand het lichaam zo vastgezet dat er op een andere manier naar gekeken moet worden. Ook bij deze klachten is osteopathie een erg fijne behandelwijze.
Een osteopaat weet exact welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat veelal de mogelijke oorzaak van een klacht vinden en behandelen. Een osteopaat onderzoekt de beweeglijkheid van alle gewrichten, spieren maar ook de glijvlakken van de ingewanden.
Elke behandeling bij Osteo Clinic | de praktijk voor Osteopathie in Amsterdam IJburg en Centrum is maatwerk voor elke patiënt.


Klachten

Veel mensen met langdurige klachten hebben baat bij een osteopaat. Maar ook bij klachten die minder lang aanwezig zijn kan een osteopaat uitkomst bieden. En soms kan het verstandig zijn om osteopathie te combineren met andere therapievormen zoals fysiotherapie, podologie of een advies van een diëtist. De betreffende therapeut wordt dan uiteraard door ons geïnformeerd over uw specifieke situatie. Doorgaans zijn 3 tot 6 behandelingen voldoende en zit er meestal een paar weken tussen elke behandeling.

Hieronder vindt u een lijst van klachten die wij bij Osteo Clinic | Praktijk voor Osteopathie Amsterdam IJburg & Centrum het meest tegenkomen. Heeft u een klacht anders dan hieronder, aarzel dan niet om contact op te nemen of een osteopathische behandeling u kan helpen.

 • problemen aan de wervelkolom, rug, nek, knie, voet of heup
 • schouderklachten, frozen shoulder, bursitis
 • rug- of nek hernia, tintelingen of doof gevoel in armen of benen, ischias
 • bekkenklachten, ook gerelateerd aan zwangerschap of menstruatie
 • zwangerschapswens, incontinentie
 • hoofdpijn, duizeligheid, whiplash
 • maagklachten, brandend maagzuur
 • darmklachten, obstipatie, buikhernia, liesbreuk
 • sportblessures, verstuikingen, RSI, tennisarm, hielspoor
 • pijn of andere klachten overgebleven na een operatie, trauma, val of ongeluk
 • hyperventilatie, adem problematiek


Kosten

Behandeling van 50 minuten (standaard): 95 Euro
Behandeling van 30 minuten (in overleg): 65 Euro
Een standaard behandeling duurt 50 minuten. Hierin zit de intake, onderzoek en behandeling en de afhandeling zoals betaling en eventueel maken van een nieuwe afspraak.
U betaald gemakkelijk per pin direct na uw consult en indien u aanvullend bent verzekerd kunt u dit declareren volgens uw eigen polisvoorwaarden
Osteopathie maakt geen aanspraak op uw eigen risico.

Osteo Clinic is aangesloten bij alle zorgverzekeraars en het Nederlands register voor de Osteopathie (N.R.O.). De praktijk voldoet aan alle eisen welke door de overheid en de beroepsgroep zijn gesteld.